Kustomizacia Firefoxu pre skvalitnenie prace s webom

Who's got it? Who's giving it away? How to protect your privacy and steal it from other people. For intellectual privacy, personal privacy, and blackhats alike...

Kustomizacia Firefoxu pre skvalitnenie prace s webom

Postby admin on 08.03.2008, 16:05:20

Ak pouzivate firefox a nie je vam lahostajna vasa bezpecnost, mozete sa podelit aj s inymi o nastavenia, upravy a pluginy, ktore za tymto ucelom mate.

Moje pluginy:
Adblock Plus - prvy plugin, ktory nemoze chybat v zakladnej vybave browsera. plugin sluzi na blokovanie reklamy (alebo inych sucasti webu)
Add & Edit Cookies - inteligentnejsia sprava cookies, uprava, spracovanie, pre mna nenahraditelny plugin pre dubuggovanie aplikacie
BlockSite - uplne zablokovanie webu, moj velmi oblubeny plugin, mam cez neho vyradenych mnozstvo reklamnych systemov
Firefox Environment Backup Extension - automaticka zaloha nastaveni firefoxu, pluginov, bookmarkov, atd. najlepsia zachrana pri pade firefoxu pred stratou dolezitych dat a nastaveni
Compact Library Extension Organizer - CLEO je velmi dolezity plugin spolupracujuci s predoslym pluginom FEBE, z ktoreho vytvori jediny xpi (zip) subor. NIlenze zmensuje potrebu miesta na disku, ale aj ulahcuje pracu s vytvorenym balikom
DOM Inspector - spravca DOM ktorejkolvek stranky, dolezita sucast browsera pre debuggovanie webovej aplikacie
Firebug - tento plugin snad netreba predstavovat. Plugin umoznuje spravu akehokolvek webu, debuggovanie, editaciu, odladovanie a to vsetko on-the-fly
Firecookie - vyborny doplnok Firebug-u, zobrazuje cookies pridane na stranke, velmi dobre pre debuggovanie aplikacie (thnx to chrono)
foxyproxy - chytry spravca proxy serverov. ak mate aj vy viac ako jedno proxy, ktore potrebujete casto striedat, ako ja, potom je foxy proxy najlepsia cesta
Greasemonkey - vyborny plugin, ktory umoznuje v JS pluginoch upravovat funkcnost webov. mozno ho budu poznat hraci travianu
ietab - vyborny plugin vyuzivajuci jadro ie pre vykreslovanie vo firefoxe na jedine kliknutie. ak potrebuje vidiet vyslednu stranku v ie a ste lenivy ako ja, vrelo odporucam
LiveHTTPHeaders - fantasticky plugin, zobrazuje hlavicky (headers) komunikacie pri surfovani po internete. vyborny pre analyzu webu
Locationbar² - skvely plugin pre opticku normalizaciu url. plugin rozdeluje url zobrazovanu v url bare (navrchu, kam pisete url) na logicke casti, ktore potom graficky zvyrazni, alebo potlaci
My IP Viewer - pre mna nepostradatelny plugin, ktory zobrazuje aktualnu pouzivanu ip adresu. najviac ocenia ludia s nahodnym proxy (ako napriklad tor)
NoScript - zarucene prelomovy a najlepsi plugin pre firefox, niekolkokrat som o nom pisal na blogu. plugin vas chrani pred XSS, alebo inym skodlivym kodom posielanym v url
Rip (Remove it Permanently) - vyborny plugin pre uplne odstranenie casti webov (napriklad reklamne casti)
tamperdata - nenahraditelny pomocnik pri debuggovani formularov a dat posielanych cez ne. plugin je zarucene jednym z najlepsich pomocnikov, ktorych budete potrebovat pri bezpecnostnych testoch
Technika - plugin mojho dobreho kamarata petka petkova. vyuziva AtackAPI security framework. plugin je velmi pribuzny greasemonkey
Web Analytics Solution Profiler - pre mna velmi dolezity plugin, zobrazuje jednotlive analyzatory navstevnikov jednotlivych stranok a data, ktore boli o mne poslane
User Agent Switcher - vyborny plugin, trosku nepekne obmedzenia pre zmenu, ale inak fantasticky fungujuci plugin pre zmenu user-agenta. velmi dolezity pri odladovani aplikacie
YSlow - zaujimavy analyzator webovej aplikacie od Yahoo Dev pre zvysenie jej rychlosti. vyzaduje firebug
Web Developer - pre mna nepostradatelny plugin pre pracu s akymkolvek webom. umoznuje vypnut a zapnut posielanie refereru na jediny klik, co je pre mna jedna z najdolezitejsich vlastnosti

toto su vsetko pluginy, ktore pouzivam pri praci s webom. dalsich asi 30 pouzivam pre zlepsenie firefoxu, ale o tych asi inokedy.

Ake pluginy pouzivate vy? Budem rad, ak sa o ne podelite
admin
Site Admin

Re: Kustomizacia Firefoxu pre skvalitnenie prace s webom

Postby majak on 08.03.2008, 16:48:31

ja pouzivam na pracu s webom v podstate podmnozinu tvojich, navyse jedine Torbutton na jednoduchsiu pracu s Torom. (aj ked netvrdim ze Tor je najbezpecnejsia vec na svete, ale to je na inu diskusiu ;) )
majak

Postby sweed on 10.03.2008, 18:36:00

Jeste bych pridal spamavert i kdyz uz ho nejaky servery znaji a nechteji, ale porad jeste dokaze odfiltrovat spoustu emailu po ruznych registracich :twisted:
sweed

Postby majak on 10.03.2008, 18:52:08

co mi pripomina este jeden plugin, a to BugMeNot. naco si robit dalsiu zbytocnu free registraciu len na precitanie nejakeho clanku? urcite si ju uz niekto niekedy spravil, a rad sa o nu podeli ;) (dost casto sice nic nenajde, ale aj tak potesi.)
majak

Postby astinomia on 10.03.2008, 22:05:39

Z dopnkov, ktore mi vyrazne sprijemnili "web experience" to boli predovsetkym tieto:
Undo Closed Tabs Button
Speed Dial - Rozsirenie zname z prehliadaca Opera, umoznuje rychli pristup k strankam, ktore su zobrazene ako graficke nahlady www stranok. Je mozne urcit si lubovolny pocet riadkov a stlpcov.
QuickNote - Sikovny zapisnik
Linkification - Konvertuje textove linky na "naozajstne" klikatelne.
astinomia

Postby y|b on 12.03.2008, 22:23:34

Ja mam tuto sestavu:
AdBlock Plus (nepostradatelne)
BlockSite - nazev napovida
CustomizeGoogle (zprijemnuje hledani v google)
DownloadHelper (na stahovani flv, sem tam se to hodi)
DownThemAll (download manager, pomerne slusny, jen mu chybi nastaveni limitu stahovani)
FasterFox (na streamovane nacitani webu)
FEBE (popsano vyse)
Firebug (web debug, velice uzitecny nastroj, popsano vyse)
Foxmarks (synchronizuje bookmarky na vice pc, pouziva svuj web)
IE Tab (popsano vyse)
Live HTTP Headers (popsano vyse)
MinimizeToTray (firefox nevypinam :) )
Modify headers (nazev popisuje funkci)
NoScript (popsano vyse)
TabMixPlus (rozsirene ovladani tabu, pamatuje si zavrene taby a obecne zlepsuje jejich ovladani, nevyhoda je, ze neni kompatibilni se vsema themes)
Tamper Data (popsano vyse)
Torbutton (ovladani TORu)

Omlouvam se, ze neposilam linky, ale kazdy plugin jde najit podle jmena
y|b

Postby asprox on 11.06.2008, 15:51:39

ja osobne mam :arrow:
add n edit cookies
archive search
save session
torbutton
video downloader
chatzilla /na irc/
asprox

Postby madonion on 21.06.2008, 23:15:20

preco sem nikto nedal Flashblock? nehovorim ze je o bezpecnosti ale na blokovanie videi je dobry alebo je aj nieco lepsie?
a mrzi ma ze v najnovsom FF uz nie je (e resp. nefunguje) Dr. web linkchecker add-on... hodne som vyuzival :)
madonion

Postby admin on 22.06.2008, 00:10:49

ja mam noscript, ten blokuje vsetky nebezpecne flash, silverlight, atd.
admin
Site Admin

Return to Privacy